in

Barbie – en odödlig klassiker med någonting för alla

Den första Barbiedockan kom under 1940 talet. Den första varianten av dockan kom i två uppsättningar, en blond och en brunett. Sedan dess så har serien av Barbiedockor utvecklats och idag så kan man köpa en Barbiedocka i en lång rad olika modeller och utföranden.

Barbie var den första dockan som avbildade en vuxen människa istället för ett barn. Detta blev snabbt en enorm popularitet och tillverkaren menar att detta är på grund utav att barnen har lättare att se sig själva i en vuxen barbiedocka istället för en bebis. Barnen kan då tänka sig själva som Barbie i framtiden. Idag så är Barbie en enorm industri och det har gjorts böcker, filmer och serier med dockan som huvudperson. 

Som vi tidigare har nämnt så fanns den första Barbiedockan i två modeller. Som tur är så har företaget bakom Barbie, Matell, hängt med i utvecklingen. Idag så finns det Barbiedockor från olika nationaliteter vilket gör att alla barn, oavsett var de kommer ifrån eller hur de ser ut, har möjlighet att hitta en barbie som liknar dem själva.

Barbie idag

Men även Barbie och hennes jobb och accessoarer har utvecklats med tiden. Förut så var det oftast olika skönhetsprylar och liknande som man fick med när man köpte en docka. Även om det fortfarande är ett inslag i Barbievärlden så finns det idag ett mycket bredare och mer inspirerande utbud. Barbie har varit astronaut, forskare, OS-idrottare och mycket annat och det räcker med att titta igenom den nuvarande kollektionen för att hitta någonting som kan tilltala alla barn.

Det finns som sagt en hel del att undersöka och leka med. Allt går att para ihop med varandra, vilket betyder att man kan köpa en Barbiedocka för att sedan köpa till exempelvis kläder, bilar eller en miljö. Barnet kan då använda flera saker tillsammans med sin favoritdocka, utan att man behöver köpa fler än en docka.

För den som verkligen älskar Barbie och letar efter en rolig utklädnad till ett kalas eller Halloween så finns det utklädningskläder i form utav klänningar och ballerinaoutfits.

Hugo Boss – för den stilmedvetne mannen

Dinosaurieleksaker för barn: Vad man ska tänka på när man köper