in

Parajumpers – funktionella kläder i militärstil

Parajumpers är ett märke från den italienska designern Massimo Rosetti.  Under ett möte med räddningspersonal i Alaska så blev han inspirerad av deras arbetskläder och for sedan hem till Italien för att skapa jackor och andra plagg med funktionalitet, värme och utseende som ledord.

Ordet Parajumpers kommer från engelskan och betyder fallskärmshoppare. Rosetti valde namnet på grund av att dessa soldater ofta bär jackor som är designade för att vara högfunktionella. Han och hans designteam har sedan satt sin egen prägel på plaggen, samtidigt som deras kollektioner alltid tar tydlig inspiration från det militära.

Parajumpers har också blivit synonymt med den numera ikoniska tygbiten som kommer fastsydda på flera av blixtlåsen på deras plagg. Denna är orange och märkt med texten “remove before flight” och är en hommage till de jackor som bärs av militära fallskärmssoldater och som har inspirerat Rosetti och hans designers.

Parajumpers utbud av jackor och andra plagg

Parajumpers och deras jackor har snabbt blivit en modern klassiker och älskas av människor världen över för deras funktionalitet och ypperliga förmåga att hålla värmen. Det är just jackor som många tänker på när de hör namnet Parajumpers. Men faktum är att märket också tillverkar byxor och sweatshirts. Även dessa är designade med funktionalitet och stryktålighet i åtanke.

Deras byxor drar tydlig inspiration från militära uniformer och är utrustade med en rad fickor på smarta ställen. Dessa erbjuds i en lite mörkare palett och sitter nära på kroppen. Samtidigt är dessa följsamma och är som alla kläder från Parajumpers designade för att möjliggöra fri rörelse oavsett situation.

Detsamma går att säga för deras snygga och funktionella sweatshirts. Även här är det militär design som har inspirerat och många av deras sweatshirts erbjuds i mörkgrönt eller svart. Även dessa har strategiskt utplacerade fickor och vissa kommer även med den ikoniska dragkedjan.

Men det är jackorna som är Parajumpers signum. Dessa finns i en lång rad olika utformningar och det finns modeller för alla årstider att välja bland. Allt ifrån lite mindre och smidiga dunjackor som lämpar sig perfekt för hösten eller under lite mildare vinterdagar, till stora och varma vinterjackor.

Den stora affären – din guide till husköp

Paw Patrol – Hundar till undsättning